Buitengebieden in Overijssel gaan samenwerken

De werkgroep die in het Overijsselse Raalte streeft naar de aanleg van glasvezel in het buitengebied, heeft de krachten gebundeld met een soortgelijke werkgroep in Olst-Wijhe en Deventer.

Door samen te werken met de regionale werkgroep Salland Snel Internet wil de zogenoemde werkgroep ‘Buitengebied Raalte op glasvezel’ de aanleg in het buitengebied versnellen, schrijft Salland Magazine.

De aanleg van glasvezel is in buitengebieden veel duurder dan in dorpskernen waar de bevolkingsdichtheid groter is. Het is daarom vaak onderwerp van discussie in gemeenten waar onderzoek wordt gedaan naar de belangstelling voor glasvezel.

De afgelopen maanden heeft de werkgroep zich breed georiënteerd op de technische, bestuurlijke en financiële mogelijkheden om glasvezel in het buitengebied aangelegd te krijgen, aldus Salland Magazine. Daarbij is gekeken naar diverse modellen en mogelijkheden.

“Behalve dat hiermee brede kennis is opgedaan over de technische mogelijkheden heeft deze exercitie bevestigd dat ‘de markt’ het probleem van de onrendabele gebieden niet zelfstandig kan oplossen”, concludeert de werkgroep in Raalte.

Op 19 september wordt er een voorstel door Provinciale Staten besproken, waarbij de provincie heel concreet actief wordt om zowel het onrendabele buitengebied als de kleine bedrijventerreinen te verglazen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers op de volgende wijze: