Groen licht voor glasvezel in Peel en Maas

De inwoners van de gemeente Peel en Maas krijgen glasvezel. Na een vraagbundeling van ruim vier maanden is het gelukt om voldoende inschrijvingen te verzamelen.

Dat is maandag door netwerkbedrijf Reggefiber bevestigd.

In het Limburgse Peel en Maas, dat bestaat uit de kernen als Helden, Kessel, Maasbree, Panningen en Meijel, ging eind februari een actie van start om de belangstelling voor glasvezel te peilen. Op de eerste pijldatum van 6 mei waren er echter nog onvoldoende aanmeldingen binnen. Daarom werd de inschrijving verlengd tot 17 juni.

Het tellen van de inschrijvingen heeft vervolgens nog een week geduurd, maar nu blijkt dat meer dan 30 procent van de huishoudens in de gemeente zich aangemeld voor een abonnement bij een van de aanbieders.

Reggefiber start daarom binnenkort met de eerste werkzaamheden voor de aanleg. De gehele bouwperiode zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

1 reactie op Groen licht voor glasvezel in Peel en Maas

  1. ro zegt:

    ik hoop dat baarlo snel aan de beurt is want kan niet wachten, zit nu maar op 8 mb verbinding terwijl ik wel voor 20mb betaald. maar de adsl snelheid haalt het lang niet dus op naar de 50 mb joehoeeeeeeeeee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers op de volgende wijze: