Overbetuwe akkoord met aanleg door Reggefiber

De gemeente Overbetuwe heeft zijn eisen voor de aanleg van glasvezel bijgesteld. Er is nu een afspraak met netwerkbedrijf Reggefiber zodat de aanleg toch nog snel kan beginnen.

De aanleg in Overbetuwe heeft al veel vertraging opgelopen omdat de gemeente het niet eens kon worden met Reggefiber over bepaalde voorwaarden van de aanleg van het netwerk.

Zo wilde de gemeente bij de graafwerkzaamheden zelf de sleuven in de grond dichtgooien en de herbestaring doen omdat ‘de gemeente er alleen zo zeker van kon zijn dat het goed zou gebeuren’.

Reggefiber wil die handelingen uit kostenoverweging juist zelf in de hand houden, schrijft De Gelderlander. Om te voorkomen dat er pas op z’n vroegst rond de jaarwisseling zou worden gegraven, heeft Overbetuwe zijn eisen laten vallen, aldus de krant.

Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de mening van veel inwoners van Overbetuwe die vinden dat de gemeente niet zo eigenwijs moet zijn en de aanleg gewoon aan het netwerkbedrijf moet overlaten.

Er is nu afgesproken dat Reggefiber zelf al het graaf- en herstraatwerk mag verrichten. Al heeft de gemeente wel nadrukkelijke eisen daaraan gesteld. Welke eisen dat zijn, is niet bekend.

Wanneer de aanleg van het netwerk in Overbetuwe (dat bestaat uit de kernen Elst, Driel, Oosterhout, Heteren, Zetten, Valburg, Herveld-Noord en Andelst) precies begint, is nog niet vastgesteld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers op de volgende wijze: