Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

1 op de 10 VDSL-klanten van KPN wil over naar glasvezel

Zeker een op de tien KPN-klanten wil het komend jaar overstappen van VDSL naar glasvezelinternet. Al zijn er ook klanten die juist niet willen overstappen van VDSL naar glasvezel.

Ruim een derde (36%) van de VDSL-klanten van Telfort overweegt niet om over te stappen op glasvezel. Bij de VDSL-klanten van KPN is dat 17%. Bij de kabel (Ziggo) zegt 29% van de abonnees niet over te willen naar glasvezel. Dat blijkt volgens Telecompaper uit het eigen Consumer Insights-onderzoek.

In het onderzoek is ook gemeten hoeveel van de huidige glasvezelabonnees weer een overstap overwegen naar de kabel. Dat was vorig jaar 2%. In 2015 en 2016 zei nog 1% deze overstap te overwegen. Ziggo biedt met zijn sportrechten (onder andere het veel bekeken Formule 1) en bijvoorbeeld HBO unieke content en dit zou voor een aantal glasvezelabonnees een reden kunnen zijn om een Ziggo-abonnement te overwegen, denkt Telecompaper.

Er lijken dus meer verschuivingen mogelijk te zijn in het breedbandinternetlandschap. Enkele jaren geleden wilden glasvezelabonnees nog niets weten van een overgang naar de kabel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.