Nieuws

3FM Serious Request profiteert van glasvezelverbinding

De uitzendingen van 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis wordt dit jaar voor het eerst in HD-kwaliteit te volgen zijn dankzij een glasvezelverbinding.

Glasvezelbedrijf Eurofiber gaat de verbinding van het Glazen Huis belangeloos aanleggen, zo is maandag bekendgemaakt. De aanleg wordt uitgevoerd door een aannemersbedrijf. Ook Cisco schenkt de nodige apparatuur om audio- en videostreams te coderen en decoderen.

Voor het eerst zullen daardoor de beelden vanuit het Glazen Huis op high definition-kwaliteit op Nederland 1,2 en 3 worden uitgezonden.

De Ethernetverbinding biedt met tweemaal 1Gpbs en dat is volgens de organisatie meer dan voldoende bandbreedte voor het transport van beeld en geluid in HD-kwaliteit naar Hilversum.

[adsenseyu1]

Behalve voor het uitzenden van de actie wordt de glasvezelverbinding deze keer ook gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center. Dit call center handelt de vele telefoontjes en berichten naar 3FM Serious Request af.

Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december in Leiden. Met de actie proberen dj’s van 3FM geld in te zamelen voor moeders die zijn beschadigd door oorlog en conflicten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.