Nieuws

4 miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland aangelegd

foto: Delta Fiber Netwerk

In de Overijsselse gemeente Zwartewaterland is deze week de 4 miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland aangelegd.

Zwartewaterland is een gemeente in de provincie Overijssel waar Delta Fiber Netwerk, samen met Rendo, een grootschalig glasvezelnetwerk aanlegt. In het dorp Hasselt is deze week gevierd dat de schop de grond in ging voor de 4 miljoenste glasvezelaansluiting van Nederland, meldt Delta Fiber Netwerk.

In 2019 werd de 3 miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland aangelegd. KPN vierde in juni nog dat het zelf 3 miljoen aansluitingen had aangelegd. De meeste aansluitingen zijn namelijk aangesloten op netwerken van KPN. Delta Fiber Netwerk claimt nu ongeveer 850.000 huizen en bedrijven te hebben aangesloten op glasvezel.

Mathieu Andriessen, directeur van branchevereniging NLconnect, ziet dat de aanleg van glasvezel overal in Nederland een vlucht heeft genomen. “De helft van het land heeft nu glasvezel. En omdat bestaande en nieuwe glasvezelpartijen op grote schaal investeren in nieuwe projecten, is de verwachting dat we dit jaar het record uit 2013 van het aantal nieuwe glasvezelaansluitingen ruimschoots overtreffen.”

foto: Delta Fiber Netwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.