Nieuws

Aanleg glasvezel gaat ‘te snel’ in de stad Groningen

Hopeloos bobbelig en niet zoals het hoort, zo vat PvdA-gemeenteraadslid Jan Pieter Loopstra de klachten samen over het herstel van trottoirs na de aanleg van glasvezel in de stad Groningen. De PvdA-fractie heeft daarom een aantal vragen bij het college van B&W ingediend.

Het gaat om klachten die volgens de Groningse wethouder Glimina Chakor ook bekend zijn bij de gemeente. Volgens haar komt het doordat KPN wel heel snel ging met het aantal meters glasvezel dat per week werd aangelegd. PvdA’er Loopstra heeft het zelfs over ‘vliegende brigades van KPN die de stad overspoelen met de aanleg van glasvezel’. Het stadsbestuur heeft KPN daarom gevraagd de aanleg iets rustiger aan te doen.

Dat de straten nog niet overal in de oude staat hersteld zijn, heeft volgens wethouder Chakor nog een reden. “De aannemer herstelt de straten na de graafwerkzaamheden in een ‘redelijke staat’. Pas na een aantal weken worden de trottoirs echt in oude staat hersteld”, zo zegt Chakor in antwoord op de vragen van de PvdA. “In die tussentijd ontstaat het beeld dat de straten gewoon niet goed hersteld zijn.” De gemeente heeft KPN gevraagd om de tijd te verkorten die zit tussen het dichtgooien van de straten en het daadwerkelijk herstellen van de straat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.