Nieuws

Aanleg glasvezel in Albrandswaard gaat starten

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Albrandswaard gaat deze week van start. Komende woensdag wordt het officiƫle startsein gegeven.

De aanleg in Albrandswaard (dat bestaat uit Poortugaal en Rhoon) wordt uitgevoerd in opdracht van het CIF (Communication Infrastructure Fund). Dit fonds nam in september 2011 de gemeentelijke Centrale Antenne Inrichting (CAI) over met de belofte dat er glasvezel zou worden aangelegd.

Deze week, woensdag 16 januari, geeft wethouder Bert Euser het officiƫle startsein voor de bouw. De bouwwerkzaamheden zullen daarna doorlopen tot begin 2014.

De gemeente Albrandswaard en CIF hebben de aanleg van het netwerk bekrachtigd in een convenant. CIF is verantwoordelijk voor de aanleg van het netwerk. CIF is reeds eigenaar van het bestaande coax-netwerk in Albrandswaard en wordt tevens eigenaar van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Caiway, de huidige dienstenleverancier over het coax-netwerk, gaat ook over het glasvezelnetwerk televisie-, internet- en telefoniediensten aanbieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.