Nieuws

Aanleg glasvezel in buitengebied Zaltbommel gestart

In Zaltbommel is deze week officieel de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Rivierenland gestart. De verwachting is dat de eerste woningen rond de jaarwisseling zijn aangesloten.

Het startsein voor de aanleg van glasvezel werd deze week gegeven door Kees Zondag, wethouder in Zaltbommel en bestuursvoorzitter van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland.

De Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland is een samenwerking van zeven gemeenten in de regio Rivierenland, waaronder Zaltbommel, West Maas en Waal, Neder-Betuwe, Maasdriel en Tiel. Op dit moment heeft bijna 69% van de inwoners in die gebieden zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad.

De eerste woningen kunnen naar verwachting tegen het einde van dit jaar of begin 2021 al gebruik maken van supersnel internet. Het totale project neemt ruim twee jaar in beslag.

Inwoners in het buitengebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via de website van Digitale Stad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.