Nieuws

Aanleg glasvezel in Cranendonck nog onzeker

Foto: De Gelderlander

De gemeente Cranendonck weet nog niet of de voorwaarde voor de aanleg van glasvezel is gehaald. Eigenlijk had er in oktober duidelijkheid moeten komen over het aantal belangstellenden. Intussen is in het Gelderse Dieren ook een initiatief voor glasvezel gestart.

Volgens de Cranendonckse wethouder Bert Manders is nog onvoldoende informatie verzameld om hierover een goed besluit te kunnen nemen over de aanleg van het glasnetwerk.

In 2009 heeft Cranendonck zo’n 30.000 euro gereserveerd om de mogelijkheden, de behoefte en het draagvlak van glasvezel in de gemeente te onderzoeken. Hierbij wordt  volgens het Eindhovens Dagblad de mogelijkheid opengehouden om dit deels samen met de andere gemeenten uit het samenwerkingsverband Hoge Dunk – Weert, Nederweert en Leudal – te doen.

Intussen is in Dieren een aantal bewoners opgestaan die een initiatief GlasvezelDieren hebben gestart. Initiatiefnemer is Geert Jan Blauw. Tegenover dagblad De Gelderlander zegt hij: “De inzet is dat zo snel mogelijk 2.500 Dierenaren zich aanmelden voor glasvezel. Als we die bij elkaar hebben, gaat de schop meteen de grond in.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.