Nieuws

Aanleg glasvezel in Oudenbosch gestart

De bewoners van West-Brabantse Oudenbosch (gemeente Halderberge) krijgen binnenkort informatie over de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente.

Eind vorige week hebben de gemeente, het Nederlands investeringsfonds CIF (Communication Infrastructure Fund), Caiway en Hak Telecom daarover een convenant getekend. Afgelopen vrijdag werd het officiële startsein voor de voorbereidingen op de huisaansluitingen gegeven, door het verrichten van  een ondergrondse tuinboring en de eerste huisaansluiting in de Sparrenstraat in Oudenbosch.

De Halderbergse wethouder Suijkerbuijk (Openbare Ruimte) is erg blij met de aanleg. “De belangrijkste voordelen van de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de gemeente en haar bewoners zijn een hogere digitale snelheid en nog meer communicatiemogelijkheden”, zo verklaart hij.

“Met het glasvezelnetwerk is Oudenbosch klaar voor de toekomst”, vult CIF-directeur Martijn Visser hem aan. “Het netwerk biedt vooral veel snelheid en geeft toegang tot veel nieuwe diensten. Digitale telvisie, interactieve HD-TV, 3D televisie, online gamen, supersnel internet, films en muziek downloaden of internet op de tv. Met glasvezel kan het allemaal en in de toekomst kunnen daar diensten aan worden toegevoegd”, aldus Visser.

Omdat CIF al eigenaar is van het huidige coax-netwerk in Oudenbosch, wordt die organisatie ook verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Caiway, de huidige dienstenleverancier over het coaxnetwerk, zal ook televisie-, internet- en telefoniediensten over het glasvezelnetwerk aanbieden. De bouwwerkzaamheden lopen door tot medio 2012.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.