Nieuws

Aanleg glasvezel rondom Doetichem vordert

In het buitengebied van de gemeente Doetichem is maandag een nieuwe stap in de aanleg van glasvezel gezet. In de Slangenburg is een glasvezelverdeelstation geplaatst.

Het verdeelstation wordt het centrum voor ongeveer 600 huisaansluitingen. De aanleg in het gebied is onderdeel van het project Achterhoek Zuid van Glasvezel buitenaf. In totaal worden door aannemer BAM zo’n 4000 adressen aangesloten in de Achterhoek Zuid, waarvan er ongeveer 1450 bij de gemeente Doetinchem horen.

Planning

De werkzaamheden in het buitengebied ten oosten van de stad Doetinchem verlopen tegen de klok in. Vanaf Gaanderen graaft de aannemer richting de Slangenburg, gevolgd door IJzevoorde.

Deze week is er dus een verdeelpunt in de Slangenburg geplaatst. Daarna gaan de werkzaamheden richting de stad. Rond augustus is het gebied richting Halle-Nijman aan de beurt. De graafwerkzaamheden aan deze kant van de stad duren in totaal ongeveer vier maanden.

Rond september worden de huisaansluitingen daadwerkelijk geplaatst. Aan de Wehlse zijde van Doetinchem starten de werkzaamheden in de zomer.

De verwachting is dat alle werkzaamheden in de gemeente Doetinchem aan het eind van het jaar zijn afgerond. Met de jaarwisseling kunnen alle bewoners van Achterhoek Zuid gebruik maken van snel internet, aldus Glasvezel buitenaf.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.