Nieuws

‘Aanmeldingen tellen in Drimmelen was een hele puzzel’

“We hadden graag alle woningen in het buitengebied en de kleinere kernen van gemeente Drimmelen van glasvezel voorzien, maar helaas bleef het aantal aanmeldingen achter”, dat is de reactie van DELTA Fiber Netwerk (Glasvezel buitenaf) op de vraagbundeling daar.

Het tellen van de inschrijvingen kostte veel tijd, want al op 20 april sloot de inschrijving. Vlak voor Hemelvaart is besloten dat de kernen en het buitengebied van Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Wagenberg, de buurtschappen Blauwe Sluis, Oud Drimmelen en Helkanten het buitengebied van Lage Zwaluwe en Terheijden wel glasvezel krijgen.

Hoewel het aantal aanmeldingen in het buitengebied en de kleine kernen te laag was, heeft DELTA Fiber Netwerk een oplossing gevonden. “Gezien de huidige omstandigheden willen wij inwoners graag tegemoet komen en toch glasvezel aan gaan leggen in gemeente Drimmelen. We hebben daarom een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de aanleg, zodat we toch zoveel mogelijk adressen aan kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk. Dit was een hele puzzel, maar we zijn blij dat we uiteindelijk veel woningen van een glasvezelaansluiting kunnen voorzien”, aldus de glasvezelorganisatie.

“Alleen in de kern Lage Zwaluwe en het buitengebied ten oosten van Made (kassengebied) komt geen glasvezel. Daar was het aantal aanmeldingen helaas te laag om glasvezel aan te kunnen leggen.”

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels opgestart. Na de zomervakantie start aannemer Van Gelder Telecom met de graafwerkzaamheden. De verwachting is dat de aanleg in Drimmelen ergens in 2021 gereed is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.