Nieuws, Onderzoek

Aantal huishoudens met glasvezel groeit gestaag

De groei van het aantal huishoudens met een glasvezelaansluiting gaat gestaag in Nederland. In een jaar tijd is de glasvezelpenetratie hier gegroeid van 3 naar 4 procent. In Spanje is het juist razendsnel gegroeid.

Dat blijkt uit cijfers die het Fiber to the Home Council Europe woensdag heeft gepubliceerd.

Dat de groei in Nederland langzaam gaat, is geen uitzondering. In vrijwel alle landen is een groei van ongeveer 1 procent bereikt.

In Noorwegen, waar ruim 14 procent van de huishoudens een glasvezelaansluiting heeft, bedroeg de groei vorig jaar 2 procent. En in Litouwen, dat met 28 procent van de huishoudens de hoogste glasvezelpenetratie kent, was de groei vorig jaar 3 procent. Van de tien meest actieve landen op glasvezelgebied, was de groei gemiddeld niet hoger dan 1,23 procent.

Opmerkelijk is dat Spanje een uitzondering op deze regel vormt. In Spanje is de glasvezelpenetratie het afgelopen jaar met 184 procent gegroeid. Het Zuid-Europese land wordt echter nog niet in de statistieken van het FttH Council meegenomen. “Maar dat kan niet lang meer duren, met zulke enorme groeipercentages”, aldus de Europese organisatie.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.