Nieuws

ACM start onderzoek naar concurrentie op glasvezelmarkt

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start een verkennend onderzoek naar de uitrol van glasvezel in Nederland.

De autoriteit wil meer inzicht krijgen in hoe telecombedrijven en investeerders bepalen waar zij glasvezel uitrollen en tegen welke problemen zij hierbij aanlopen.
Om dat in beeld te brengen, gaat de ACM de komende tijd in gesprek met telecombedrijven, investeerders en gemeenten.

De ACM ziet dat de belangstelling voor glasvezel toeneemt en juicht dat toe. “Wij ontvangen echter ook signalen over problemen waar telecombedrijven, investeerders of gemeenten tegenaan lopen bij de uitrol van glasvezel. De ACM vindt het niet wenselijk als die problemen er toe leiden dat investeringen in glasvezel niet doorgaan, of dat de concurrentie op deze markt wordt verstoord. Daarom gaan we in kaart brengen wat er speelt op de markt”, zegt Henk Don, bestuurslid ACM.

De ACM ontving onder meer signalen van partijen dat hun business case verslechtert doordat meerdere bedrijven in hetzelfde gebied willen uitrollen. Hierdoor worden in bepaalde gevallen projecten gestaakt en/of slechts delen van deze gebieden voorzien van glasvezel.

Onlangs maakte Mona Keijzer, de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, al bekend dat ze niet gaat ingrijpen bij gemeenten waar diverse marktpartijen met elkaar concurreren over de uitrol van glasvezel.

Na de zomer verwacht de ACM de resultaten van de marktstudie te publiceren. Op basis van die resultaten wordt bepaald of vervolgacties nodig zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.