Nieuws, Zakelijk

Alliander neemt glasvezelbedrijf TReNT over

TReNT Glasvezel, een bedrijf dat dark fibers levert voor zakelijke klanten, wordt overgenomen door energiebedrijf Alliander. Daarover hebben de twee bedrijven overeenstemming bereikt.

Alliander ontwikkelt en beheert energienetten in Nederland. Voor het veilig bedienen van de elektriciteits- en gasnetten is een goede telecominfrastructuur noodzakelijk, zo stelt het bedrijf. Daarom kiest er daarom voor om deze telecominfrastructuur zelf in eigendom te hebben. In een groot deel van het verzorgingsgebied van netwerkbeheerder Liander is dat al zo.

Met de aankoop van TReNT krijgt Alliander ook de beschikking over een eigen telecominfrastructuur in Oost-Nederland. Ook wordt Alliander zo minder afhankelijk van de huur van glasvezel van derden in deze regio.

TReNT gaat door

TReNT beheert bijna 2.000 kilometer glasvezelinfrastructuur in Oost Nederland, die gebruikt wordt door ongeveer 650 bedrijven, onderwijsinstellingen en (semi) overheidsorganisaties.

De overname heeft voor TReNT geen grote gevolgen, want de activiteiten en de bedrijfsnaam worden gewoon voortgezet. Alleen komen er meer mogelijkheden voor groei. Ook de huidige directeur en de 18 medewerkers van TReNT gaan over naar de ‘nieuwe TReNT’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.