Nieuws

Amstelveen zoekt mogelijkheden voor glasvezel uit

De gemeente Amstelveen wil graag een glasvezelnetwerk voor haar bewoners en bedrijven. Daarom is er eind vorig jaar een onderzoek gedaan om de huidige breedbandvoorzieningen in kaart te brengen.

Om een beeld te krijgen van de huidige digitale bereikbaarheid in Amstelveen is in de tweede helft van vorig jaar in kaart gebracht waar binnen de gemeente welke digitale infrastructuur ligt (kopernetwerk, kabel, glasvezel) en welke internetsnelheden daarmee worden bereikt.

Op basis van het gedane onderzoek wordt in een aantal gebieden (Legmeerpolder, Bovenkerkerpolder en Middelpolder) waar internet nu onvoldoende is, bekeken wat voor verbetermogelijkheden er zijn.

De verantwoordelijke wethouder van Amstelveen, Maaike Veeningen (EZ), ziet goede digitale connectiviteit als een belangrijk concurrentievoordeel voor de gemeente. “Het beïnvloedt de keuze van een bedrijf om zich al dan niet in onze stad te vestigen. Ook voor inwoners is het belangrijk om gebruik te kunnen maken van online mogelijkheden en slimme diensten. Snel internet is een basisbehoefte en een randvoorwaarde voor een succesvolle doorontwikkeling van de stad.”

Wel voegt ze eraan toe dat de gemeente niet zelf investeert in het netwerk, maar dat het ’de verbinder is tussen providers, bewoners en bedrijven en zo een stimulerende en faciliterende rol vervult’.

Subsidie

Initiatiefnemers voor snel internet kunnen ondersteund worden vanuit de Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) subsidieregeling van de Provincie Noord-Holland waarvoor de gemeente inmiddels een aanvraag voor garantstelling heeft ingediend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.