Nieuws

Beperkte internetcapaciteit nadeel voor Groningse boeren

buitengebied2De huidige, beperkte internetcapaciteit op het platteland in de provincie Groningen vormt een bedreiging voor de economische ontwikkeling van de agrarische sector. De belangstelling voor breedbandverbindingen op het platteland is daardoor enorm.

Dat blijkt uit een onderzoek van LTO Noord dat is opgesteld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de provincie Groningen.

Internet wordt voor de dagelijkse bedrijfsvoering van boerenbedrijven steeds belangrijker. De data-intensiteit neemt verder toe, maar de beschikbaarheid van een goede internetverbinding in het buitengebied ligt ver onder de maat, stelt LTO Noord.

Uit het onderzoek blijkt verder dat door toenemend gebruik, zowel privé als zakelijk, boeren en tuinders steeds vaker tegen de beperkingen van de internetverbindingen aan lopen.

Voor commerciële partijen is de aanleg van breedband op het platteland niet interessant, aldus LTO Noord. Daarom doet de land- en tuinbouworganisatie een beroep op de overheid om samen met de agrarische sector tot een oplossing te komen voor dit steeds nijpender wordende probleem. “De beperkte datacapaciteit van de huidige verbindingen verhindert een optimale bedrijfsvoering en beperkt hen in hun slag- en concurrentiekrant met buitenlandse boeren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.