Nieuws

Berg en Dal betaalt deel van de glasvezelaansluiting

De gemeente Berg en Dal betaalt 500 euro mee voor elke glasvezelaansluiting in het buitengebied. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

Niet alleen Glasvezel buitenaf houdt op dit moment een campagne (regio Gelderland Midden en Zuid) om mensen te laten overstappen op glasvezel. Ook Digitale Stad Berg en Dal wil glasvezel in het buitengebied van de gemeente aanleggen.

Het verschil tussen beide partijen is dat Digitale Stad Berg en Dal hoe dan ook glasvezel gaat aanleggen, ongeacht de belangstelling. Glasvezel buitenaf stelt daarentegen als voorwaarde dat de helft van de inwoners een glasvezelabonnement afneemt, voordat het met de aanleg begint.

De gemeente geeft dus een eenmalige bijdrage van 500 euro per adres aan inwoners in het buitengebied die glasvezel laten aanleggen.

Inschrijven kan nog

De inschrijving bij Glasvezel buitenaf duurt tot 19 november. Donderdag meldde Glasvezelgids al dat het nog onzeker is of de grens van 50% ook echt gehaald wordt. Lukt dat niet, dan kunnen inwoners zich alsnog aanmelden bij Digitale Stad Berg en Dal, schrijft de gemeente. De inschrijving duurt daar nog tot 1 december.

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.