Nieuws

Berg en Dal overweegt eigen bijdrage voor glasvezelaansluiting

Het lukt de gemeente Berg en Dal niet om voor 20 november een financieel plan klaar te hebben voor de aanleg van glasvezel.

Momenteel zijn twee bedrijven in de slag om de bewoners van het buitengebied voor snel internet te interesseren. Het gaat in totaal om 1700 aansluitingen. De aansluitkosten liggen tussen de 1500 en 1800 euro. Dat bedrag kan overigens lager uitvallen als de belangstelling groot is.

De gemeente overweegt nu om bewoners te laten bijdragen in de kosten voor de glasvezelaansluiting. Die kosten worden nu geschat op 400 tot 500 euro (eenmalig), schrijft de Gelderlander.

Als alle 1700 adressen op snel internet aangesloten zouden worden, dan gaat het de gemeente bij een bijdrage van 400 euro in totaal 680.000 euro kosten, schrijft de krant. Als de helft van de bewoners in het gebied kiest voor glasvezel, komen die kosten uit op 340.000 euro.

Probleem is dat de twee aanbieders van glasvezel uiterlijk op 20 november van geïnteresseerden duidelijkheid willen hebben over welke partij in Berg en Dal glasvezel kan aanleggen. Maar die termijn is volgens een wethouder te kort om een voorstel te kunnen maken. De gemeenteraad vergadert deze week (op 8 november) en daarna pas weer in december. De eerste keer is nog te vroeg omdat de berekeningen nog niet zijn afgerond. De vergadering in december is weer te laat voor de glasvezelbedrijven.

foto: Berg en Dal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.