Nieuws

Bewoner maakt bezwaar tegen glasvezel in privégrond

Een bewoner in de Veluwe moet toch toestaan dat er glasvezelkabels onder zijn grondgebied worden gelegd. Dat heeft de ACM onlangs bepaald in een geschil met Glasvezel buitenaf.

Op het betreffende adres in Gelderland werd het doortrekken van glasvezelkabels geweigerd omdat de aanleg over privégrond gaat. Vaak wordt een dergelijke kwestie in wederzijds overleg beslecht, maar in dit geval hield de bewoner voet bij stuk.

Volgens een woordvoerster van Glasvezel buitenaf komt het niet vaak voor dat een geschil zo lang duurt en dat het wordt voorgelegd aan de ACM. “Voor ons was dat de laatste stap om de aanleg daar door te laten gaan”, aldus woordvoerster Eefke Duin van Glasvezel buitenaf.

De Autoriteit Consument & Markt heeft vanuit de Telecomwet de bevoegdheid om bij geschillen over telecomkabels een oordeel te vellen. De bewoner kan nog bezwaar maken tegen het besluit van de ACM, maar volgens Glasvezel buitenaf is de kabel deze week toch aangelegd.

  1. Anita Visser

    Delta probeerde mij een abonnement aan te smeren, doch ik weiger aan sluiting in mijn huis. Vorige eeuw toen die ziggo troep kwam weigerde ik om in mijn huis te boren het ligt dus op gerold in de tuin. Glasvezel tering zooi wil ik niet in mijn huis dus rol het maar op in de openbare weg of begin mijn tuin. Ik ben heel tevreden met het tempo van de KPN laptop voor de e=mails aan die andere onzin doe ik niet mee! Om dat gemeentes en zaken wereld dealtjes sluiten ten kosten van de burgers, al die vunzige verplichtingen die mij geld kosten. Woning nood dwingt je om te kopen 30 jaar armoede maar de overheid plukt je leeg met belasting aanslagen en achterlijke verplichtingen. Als je voorouders en je zelf dit land hebt opgebouwd. :gastarbeiders en zogenaamde vluchtelingen uit afrika en moslimlanden worden bevoor recht met gratis huizen, inrichtingen en zo voorts, wij de echte Nederlanders worden heerlijk gediscrimineerd!!!!!

  2. Magda

    Dat wilde ik ook niet. Geen glasvezel van Delta. Toch zijn ze zonder mijn toestemming op mijn terrein gaan graven. Ik heb gevraagd aan de mannen of ze alles weer netjes maken, zoals het was. Nu zit ik met een zichtbare kabel uit de grond op mijn parkeerterrein. Armoedig gezicht. De mannen die het werk doen komen merendeel uit Letland., Spreken geen Nederlands en worden miz uitgebuit. Ze werken door in de regen en zien er erbarmelijk uit. Ze werken hard. Ik moet ook niets van Delta hebben, maar ze doen het gewoon. Begrijp niet dat de overheid hier niets aan doet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.