Nieuws

Bewoners Midden-Delfland kiezen niet massaal voor glasvezel

Het aantal inschrijvingen in het buitengebied van Westland en Midden-Delfland valt tegen. Daarom heeft Glasvezel buitenaf de inschrijftermijn verlengd van 16 september tot 2 december.

In een deel van het gebied, daar waar huishoudens al wel een coax-kabel hebben, zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen.Dit betreft ongeveer 5.000 aansluitingen. Zij krijgen wel een glasvezelaansluitingen als ze zich hebben aangemeld.

In het buitengebied waar geen coax-kabel beschikbaar is (circa 1.200 adressen), is het aantal inschrijvingen tegengevallen, erkent Glasvezel buitenaf. En dat juist daar de aanmeldingen zijn achtergebleven, heeft de organisatie verbaasd. “We zien bij een deel van deze adressen dat er onduidelijkheid is over het aanbod, en we willen graag meer duidelijkheid geven. We gaan er alles aan doen om deze mensen alsnog te bereiken en willen proberen ze van advies op maat te voorzien. Hopelijk kunnen we er zo voor zorgen dat we ook op deze adressen glasvezel kunnen aanleggen. Alle bewoners worden per brief over hun situatie geïnformeerd”, stelt Glasvezel buitenaf.

De inschrijving voor glasvezel in Westland en Midden-Delfland duurde aanvankelijk tot 16 september. Het tellen van de inschrijvingen nam vervolgens enkele dagen in beslag. Waarschijnlijk duurde het zo lang omdat uitgezocht moest worden in welke gebieden wel voldoende inschrijvingen waren binnengekomen en in welke gebieden niet.

Foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.