Nieuws

Bewonersinitiatief voor glasvezel in Calfven mislukt

Het is vrijwel zeker dat er geen glasvezel komt in het West-Brabantse Calfven (gemeente Woensdrecht). Een initiatief van bewoners om voldoende belangstellenden te verzamelen, is door netwerkbedrijf Reggefiber van tafel geveegd.

In januari sloot de gemeente Woensdrecht een overeenkomst met Reggefiber voor de aanleg van glasvezel. Calfven was daarbij uitgesloten omdat de aanleg in deze dorpskern, met zo’n 200 bewoners, te duur zou worden.

Een aantal inwoners heeft daarom besloten zelf te inventariseren hoe groot de belangstelling in Calfven is. Uit een huis-aan-huis-actie blijkt dat 45 procent van de bewoners interesse heeft in glasvezel, schrijft dagblad BN De Stem.

Reggefiber vindt dat te weinig. Omdat de aanlegkosten voor een buurtgemeenschap als Calfven veel hoger liggen, eist het bedrijf dat minimaal 70 procent van de bewoners bereid is een glasvezelabonnement te nemen.

Bovendien kan het netwerkbedrijf zich niet vinden in de actie van de bewoners, schrijft  de krant. Reggefiber zou alleen waarde hechten aan haar eigen vraagbundeling.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.