Nieuws

Bezwaren tegen glasvezelaanleg in Noordoost-Drenthe

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordoost Drenthe is deels stilgevallen nadat een aantal bewoners bezwaar heeft gemaakt tegen de graafwerkzaamheden.

Afgelopen voorjaar gingen de graafwerkzaamheden voor het buitengebied van onder meer de gemeente Aa en Hunze van start. Aannemer Allinq is voor de bouwvak gestart in Annen en Eext en vanaf nu wordt er ook gestart in Gieten en omgeving.

Maar in Annen heeft een aantal bewoners bezwaar gemaakt tegen de werkzaamheden in hun tuin, meldt RTV Drenthe. Het gaat om een strook die eigendom is van de gemeente maar die in de loop van de jaren door bewoners bij hun tuin is getrokken.

In een aantal straten in Annen ontbreekt namelijk een stoep en zijn kabels en leidingen (gas, water, elektrisch, openbare verlichting, telefoon, coax) aangelegd in een strook grond die ligt tussen de weg en de aangrenzende tuinen van huiseigenaren.
Hoewel deze strook grond eigendom is van de gemeente, is het beheer en onderhoud de afgelopen jaren vaak door bewoners gedaan. “De strook moet echter wel altijd toegankelijk zijn voor aanleg, beheer en onderhoud aan kabels en leidingen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Aa en Hunze.

Glasvezel buitenaf laat via de regionale omroep weten dat ze met de betreffende bewoners en met de gemeente in gesprek zijn. Vooralsnog is de verwachting dat de aanleg hierdoor geen vertraging oploopt.

foto: Drents Glasvezel Collectief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.