Nieuws

Bijna iedereen in het Land van Cuijk doet mee met glasvezel

De aanleg van glasvezel in de vijf dorpen die samen het Land van Cuijk vormen, heeft jaren geduurd. Nu het klaar is, wordt de balans opgemaakt.

Het heeft ongeveer drie jaar geduurd om Mill & Sint Hubert, Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis te voorzien van een glasvezelnetwerk. De aanleg werd er vorig jaar afgerond. Nu, bijna vier jaar na de start van de aanleg, blijkt dat 91% van de bewoners in de dorpen heeft gekozen voor een glasvezelaansluiting.

Er zijn op dit moment 42.441 aansluitbare adressen. Daarvan zijn 41.635 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Van de niet aangesloten adressen is een deel nog in aanbouw. Het andere deel wil -om diverse andere redenen- geen aansluiting. Het netwerk is voor 99.6% operationeel, meldt E-Fiber, dat het glasvezelnetwerk heeft aangelegd.

De organisatie noemt de aanleg in het Land van Cuijk een succes. “Door corona werken veel mensen al dan niet heden noodgedwongen thuis, studenten en leerlingen moeten nu vaak ook digitaal lessen volgen. Door het glasvezelnetwerk is dit nu voor iedereen mogelijk”, zegt LVCnet-voorzitter Hugo Bens. “Bovendien hebben de inwoners van het Land van Cuijk én zeker in de kernen nu meer te kiezen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.