Nieuws

Boete voor niet aankondigen kabelaanleg op particuliere grond

foto: ACM

KPN en de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBR) hebben ieder een boete van 7.000 euro gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

UBR is een glasvezelorganisatie die in 2020 is opgericht door de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. UBR heeft in juli 2020 door een aannemer graafwerkzaamheden laten uitvoeren in Dodewaard. Dat gebeurde onder meer op percelen die eigendom zijn van het Lijndensche Fonds voor Kerk en Zending.

UBR heeft alleen het Fonds voor Kerk en Zending vooraf niet ge├»nformeerd over de werkzaamheden. Ook heeft UBR niet geprobeerd ‘overeenstemming te bereiken met het Fonds over de plaats, het tijdstip en de wijze van uitvoering van de voorgenomen graafwerkzaamheden’.

Volgens Manon Leijten van de ACM zijn grondeigenaren verplicht om de aanleg van netwerken toe te staan, maar moeten telecombedrijven wel tijdig laten weten wanneer ze komen graven. Omdat KPN en UBR dat niet hebben gedaan, hebben ze dus een boete gekregen.

foto: ACM

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.