Nieuws

Boren in privégrond vertraagt aanleg glasvezel

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Ronde Venen loopt vertraging op doordat er van lang niet alle bewoners in privégrond mag worden gegraven.

Volgens de lokale omroep van de Ronde Venen is aannemer BAM druk bezig om glasvezelnetwerk in het Groene Hart aan te leggen. Maar daarbij komt de aannemer vele uitdagingen tegen, zoals slootjes en dijken.

Naast deze complexiteit, lijkt nu de aanleg te stagneren omdat een groot aantal inwoners niet reageert op het verzoek om toestemming te geven voor graafwerkzaamheden door hun privégrond. In de eerste 4 (van 11) deelgebieden gaat het al om ruim 1.000 adressen waar deze situatie speelt. Het blijkt lastig om met alle individuele perceeleigenaren tot een overstemming te komen.

Volgens Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, is het probleem is dat bij het uitblijven van de benodigde toestemming, de graafploegen simpelweg niet alle adressen kunnen bereiken. “Dit betekent dat we deze adressen niet kunnen aansluiten op het netwerk”, aldus Grootenboer tegenover RTV Ronde Venen.

Grootenboer verzoekt de bewoners in de deelgebieden dan ook dringend te reageren op de herhaalde verzoeken vanuit BAM. “We hopen dat inwoners zich realiseren dat één enkele ‘weigering’ kan betekenen dat een hele straat niet kan worden aangesloten”, stelt Grootenboer. Zonder toestemming van de grondeigenaren kan BAM niet verder graven waarmee de voortgang van de aanleg in gevaar komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.