Nieuws

Bouwfonds CIF verkocht aan ander investeringsfonds

Het Rabo Bouwfonds Communication and Infrastructure Fund (CIF), dat in zes provincies in buitengebied investeert in de aanleg van glasvezelnetwerken, en CAIW zijn nu eigendom van een andere investeringsmaatschappij.

In november werd de koop van CAIW (ook wel provider Caiway) en CIF aangekondigd. En nu is de koop definitief omdat er goedkeuring is van de ondernemingsraad en de Autoriteit Consument & Markt, meldt CIF.

De overname betreft naast internet serviceprovider Caiway, de coax- en glasvezelinfrastructuur die breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens in Nederland. Bij CAIW werken ruim 200 mensen. Het bedrijf behaalde in 2016 een omzet van 112 miljoen euro.

CIF is opgericht in 2008 en werd beheerd door Bouwfonds REIM, dat onderdeel uitmaakte van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group. CIF is ook bekend van de glasvezelbeheerders Mabib en Glasvezel Buitenaf dat het samen met partners bestuurt.

Blijven investeren

EQT Infrastructure zegt te blijven investeren in de ontwikkeling van bestaande en nieuwe glasvezelnetwerken om de groei van CAIW voort te zetten.

CAIW komt te vallen onder dezelfde holding waar ook de Zeeuwse provider Delta onder valt. Het nieuwe groepsmanagement wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van CIF, CAIW en DELTA. Dit management staat onder leiding van Marco Visser, CEO van DELTA.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.