Nieuws

Buitengebied in Noordwest Limburg krijgt ook glasvezel

Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel. Maandag 11 juni werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert en gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg. Maar liefst 55,5% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Daarmee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen, namelijk een minimale deelname van 50%.

Wethouder Van Eijk van de gemeente Weert is tevreden met de komst van glasvezel. “Ik ben blij dat nu ook het buitengebied van Weert wordt aangesloten op snel internet, dat maakt Weert nóg aantrekkelijker om te wonen”.

Jeroen Achten wil namens Ondernemend Limburg benadrukken dat ondernemen zonder internet niet meer kan: “Vandaar dat LLTB, MKB-Limburg en LWV in 2016 de handen ineen hebben geslagen met de andere stakeholders om te komen tot een oplossing. De afgelopen twee jaar hebben we samengewerkt om dit van de grond te krijgen en voor te bereiden. Ondernemend Limburg is dan ook super trots op het behaalde resultaat en bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Op naar het volgende project aan de oostkant van de Maas.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.