Nieuws

Buitengebied Noordoost Drenthe krijgt glasvezel

Hoewel iets minder dan de helft van de bewoners in het buitengebied van Noordoost Drenthe voor glasvezel heeft gekozen, gaat de aanleg van het netwerk door. Dat heeft Glasvezel buitenaf dinsdagavond bekendgemaakt.

Maar liefst 49,6% van de inwoners van Noordoost Drenthe en Annen heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Voor het slagen van de vraagbundeling was een totale deelname van 45% nodig. Alleen het dorp Annen werd een apart deelname-percentage gehandhaafd van 40% in plaats van 45%.

En het werd nog spannend volgens het Drents Glasvezel Collectief (DGC). Vlak voor het sluiten van de inschrijving stond de teller voor Annen nog maar op 27% (staat gelijk aan 390 huishoudens). In de andere kernen van Aa en Hunze (en dat stukje Tynaarlo en Assen) was het minder spannend want daar stond de teller toen al bijna op de gewenste 45%, aldus het DGC.

Meindert Krijnsen, voorzitter van het Drents Glasvezel Collectief, erkent dat het een lange weg is geweest om zover te komen. “Het leek een simpel plan en zonder al het werk dat de vrijwilligers hebben verzet, was dit niet gelukt. Er is knetterhard gewerkt door iedereen.”

De bewoners moeten een vastrechtvergoeding van 7,50 euro per maand of éénmalig een bedrag van 1.000 euro betalen. Daarnaast hebben ze een abonnement afgesloten bij een van de deelnemende providers, te weten Caiway, Cbizz, Delta, Fiber en Helden van Nu.

foto: Drents Glasvezel Collectief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.