Nieuws

Buitengebied van Drimmelen krijgt mogelijk glasvezel

De inwoners van de kleinere kerndorpen in de gemeente Drimmelen (vlakbij Oosterhout) krijgen mogelijk een glasvezelaansluiting. Glasvezel buitenaf wil er bij voldoende belangstelling een glasvezelnetwerk aanleggen.

Het gaat om de dorpen Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Wagenberg en Drimmelen en de buurtschappen Oud Drimmelen, Blauwe Sluis en Helkant. Als minimaal 40% van de bewoners in de dorpen zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, kan de aanleg doorgaan. De bewoners hebben tot 16 maart om zich in te schrijven.

Om de vragen bij bewoners te beantwoorden, worden er nog wel enkele informatieavonden gehouden. Deze worden gehouden op woensdag 8 januari in Hooge Zwaluwe, donderdag 9 januari in Lage Zwaluwe, maandag 13 januari in Drimmelen en op woensdag 15 januari in Wagenberg.

Roosendaal

Overigens loopt er in het westelijk deel van Noord-Brabant ook nog een inschrijfronde van Glasvezel buitenaf voor het buitengebied van Roosendaal. Omdat daar nog niet voldoende inschrijvingen waren verzameld, werd de inschrijftermijn onlangs verlengd van 19 december 2019 tot 17 februari 2020. In dit gebied gaat het om glasvezel in de dorpen Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.