Nieuws

Buitengebieden Castricum waren heikel punt

Het conflict tussen de gemeente en netwerkbedrijf Reggefiber over de aanleg van glasvezel in Castricum, ging over het aansluiten van de buitengebieden Akersloot en Limmen.

Begin december stuurde Reggefiber een mail naar de gemeente met de aankondiging dat het bedrijf de inspanningen om glasvezel in Castricum aan te leggen, zou staken.

Daarna volgde nog een gesprek tussen een wethouder en het netwerkbedrijf, maar toen was reeds duidelijk dat Reggefiber geen heil meer zag in het project. Want een dag daarvoor (13 december) had Reggefiber al een persbericht verstuurd met de boodschap dat het project in Castricum tot 2014 uitgesteld zou worden. 

Dat blijkt uit een artikel van het Noord-Hollands Dagblad. Eerder bleek al uit een artikel van Glasvezelgids dat de gemeente dwars lag bij de onderhandelingen met Reggefiber. Nu blijkt dat deze onderhandelingen onder meer gingen over het aansluiten van Akersloot en Limmen. De gemeente vindt dat die gebieden ook aangesloten moeten worden en wilde de tekst van de samenwerkingsovereenkomst aanpassen.

Toen Reggefiber de handdoek in de ring gooide, was de gemeente naar eigen zeggen nogal verbaasd omdat Castricum in de veronderstelling was dat de gesprekken zich in een eindfase bevonden. Volgens Reggefiber duurde het proces echter te lang en kwamen er al afmeldingen van aangemelde abonnees binnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.