Nieuws

Buitengebieden Leerdam, Vianen en Zederik krijgen glasvezel

Eindelijk komt er een einde aan de verwarring die er heerst in Leerdam, Vianen en Zederik over welke partij er glasvezel gaat aanleggen. Glasvezel buitenaf gaat zeker glasvezel aanleggen naar bewoners en bedrijven in het buitengebied.

Op 15 oktober zijn de inschrijvingen voor glasvezel geteld en zouden er ruim voldoende zijn geweest. Hoewel nooit bekend is gemaakt hoeveel aanmeldingen er daadwerkelijk zijn.

Ook is toen besloten om de inschrijving met ongeveer 6 weken te verlengen tot 1 december 2018. “Glasvezel buitenaf heeft signalen uit het gebied ontvangen dat de inschrijfperiode als zeer kort werd ervaren. Daarom biedt zij de inwoners van het buitengebied van Leerdam, Vianen en Zederik die nog niet in de gelegenheid zijn geweest zich aan te melden”, zo meldt het bedrijf. Nu heeft Glasvezel buitenaf dus besloten om in het buitengebied een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Begin oktober schreef Glasvezelgids nog dat er vier partijen waren die breedband willen verzorgen in het buitengebied. Het gaat om KPN, Glasdraad, Glasvezel buitenaf en het burgerinitiatief VijfheerenlandenNet.

De drie gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik gaan per 1 januari 2019 fuseren.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.