Nieuws

Campagne tegen graafschade gestart

Foto: Reggefiber

Er worden nog te vaak gas- of waterleidingen beschadigd bij de aanleg van glasvezel. Een nieuwe campagne moet het aantal graafincidenten naar beneden brengen.

Met de kreet ‘License to dig’ is deze week een landelijke campagne gestart waar Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van alle energienetbeheerders, aan meedoet.

De campgane is vooral opgezet om de bedrijven die bij de aanleg van glasvezel betrokken zijn, meer bewust te maken van de risico’s bij het graven. Ook moet de campagne een stimulans zijn om zorgvuldiger te graven.

Onderlinge afspraken
Netwerkbedrijf Reggefiber heeft ook een akkoord getekend met netbeheerder Stedin. In dit akkoord staan onderlinge afspraken over het voorkomen van graafschades in het verzorgingsgebied van Stedin.

Een op de drie van alle storingen op het gas- en elektriciteitsnet van Stedin worden veroorzaakt door graafschades. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met grondroerders in haar verzorgingsgebied wil Stedin de problematiek rond graafschades aanpakken.

Op dit moment wordt door Reggefiber glasvezel aangelegd in onder andere Bunnik, Hardinxveld-Giessendam, Weert, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Binnenkort starten de werkzaamheden in De Bilt/Bilthoven, Nootdorp en Breukelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.