Nieuws

Cogas haakt af in Ootmarsum

OotmarsumBewoners van Ootmarsum zijn eigenlijk al geruime tijd zeker van de komst van een glasvezelnetwerk. Alleen wie dat netwerk zou aanleggen, moest nog worden bepaald omdat er een strijd was tussen twee netwerkbeheerders: Cogas en Reggefiber.

Omdat er bij de vraagbundeling van Reggefiber 30 procent of meer van de huishoudens ‘ja’ heeft gezegd tegen glasvezel, maakte Reggefiber vorige maand al bekend te starten met de aanleg.

Zo’n twee weken later heeft Cogas bekendgemaakt dat het juist afziet van de aanleg van glasvezel in Ootmarsum omdat er ‘een bijzondere situatie is ontstaan doordat een andere aanbieder van glasvezel reeds is gestart met de aanleg’. Eerder deed een soortgelijke dubbele situatie zich al voor in Delden en Almelo.

Cogas heeft overigens aangegeven dat het de ambitie heeft om heel Twente van glasvezel te voorzien. Eerder ging het vooral om de aanleg in de kernen die samen het Hof van Twente (ruim 35.000 inwoners) vormen. Nu valt Ootmarsum (gemeente Dinkelland) dus af bij de aanleg van Cogas.

  1. Cogas is druk bezig met de aanleg van glasvezel in Twente. Zo zijn we onder andere aan het werk in Oldenzaal, Goor, Tubbergen en Westerhaar. In Markelo is het netwerk gereed. Hier zullen vanaf mei diensten beschikbaar komen via dienstaanbieder Caiway.

    Kijk voor meer informatie over de aanleg van glasvezel op http://www.cogasglasvezel.nl

    Namens Cogas,

    Marieke Seinen
    Communicatie adviseur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.