Nieuws

Cogas voorziet Twente van glasvezelaansluitingen

Kabelbedrijf Cogas Kabel gaat glasvezelnetwerken in negen gemeenten in Twente aanleggen. Daardoor krijgen 120.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het ‘supersnelle’ glasvezel voor televisie, internet en telefonie.

Volgens de TC Tubantia ligt de glasvezelkabel al in de meeste wijken, dorpen en buurtschappen van de gemeenten uit het verzorgingsgebied van Cogas. De komende jaren wordt het glasvezel doorgetrokken tot in woningen en gebouwen, maakte het Almelose bedrijf donderdag bekend.

De aanleg kost wel enkele tientallen miljoenen euro’s.

Overigens is er onlangs al een start gemaakt met het doortrekken van de glaskabels naar de huizen. Dit gebeurt het eerst in Markelo en Stokkum, daarna volgen Wierden, Hof van Twente, Almelo, Borne, Dinkelland, Oldenzaal, Hardenberg, Tubbergen en Twenterand.

Volgens een woordvoerder van Cogas is de aanleg voor de huishoudens kosteloos en zonder verplichtingen. “Mensen hoeven zich niet vast te leggen, we vragen ze alleen toestemming de kabel te leggen. Dat aanbod geldt ook voor afgelegen boerderijen in de buitengebieden”, aldus Cogas Kabel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.