Nieuws, Zakelijk

Colt gaat in Berlijn 100 kilometer glasvezel aanleggen

Telecombedrijf Colt Technology Services gaat met ruim 100 kilometer glasvezelkabel in de Duitse hoofdstad Berlijn ongeveer 500 gebouwen aansluiten op supersnel internet.

Met de nieuwe lijnen zijn verbindingen van 100 gigabit per seconde (Gbit/s) mogelijk, zo stelt het bedrijf. Net als Nederlandse bedrijven hebben ook steeds meer Duitse bedrijven behoefte aan een snelle breedbandverbinding van minimaal 100 Mbit/s omdat steeds meer bedrijfsprocessen via het internet gaan.

“Met onze investeringen helpen we Berlijn om uit te groeien tot een digitale metropolis en helpen we de plaatselijke start-ups vooruit”, stelt Carl Grivner directeur van Colt Technology Services.

Met het aan te leggen glasvezelnetwerk wil Colt een einde maken aan de traditioneel lange levertijden voor netwerkdiensten (on-demand netwerkdiensten). Het netwerk van Colt biedt daarnaast toegang tot de publieke clouddiensten van alle belangrijke aanbieders.

Naast Berlijn beschikt Colt over netwerken in Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Keulen, München en Stuttgart. In totaal zijn er meer dan 170 datacenters en ruim 6.200 kantoorgebouwen en winkelcentra verbonden met het Duitse netwerk van Colt. Het telecombedrijf is onlangs ook gestart met het aanleggen van infrastructuur in Spanje en Ierland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.