Nieuws

Deel buitengebied Apeldoorn krijgt glasvezel van Glaspoort

De kleine kernen rondom Apeldoorn die nog niet op glasvezel zijn aangesloten, krijgen alsnog een glasvezelaansluiting. Nadat vorig jaar Delta Fiber Netwerk er glasvezel heeft aangelegd, gaat Glaspoort het op de overige locaties aanleggen.

Gemeente Apeldoorn en Glaspoort (een joint venture van KPN en APG) hebben vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend om de uitrol van glasvezel in 7 dorpen (Hoog Soeren, Beekbergen, Hoenderloo, Klarenbeek, Lieren en Loenen en Uddel) en op 9 bedrijventerreinen mogelijk te maken. In de tweede helft van dit jaar worden de werkzaamheden gestart in Hoog Soeren. In totaal worden ruim 4600 woningen en 1600 bedrijfspanden aangesloten.

In een deel van d omgeving van Apeldoorn is vorig jaar al glasvezel aangelegd door Delta Fiber Netwerk. Volgens de Apeldoornse wethouder Wim Willems betreft de aanleg van Glaspoort een ander deel van het buitengebied van de gemeente. “In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om de stad Apeldoorn en bijna alle dorpen aan te sluiten op glasvezel. Nu dat bijna klaar is, gaan we aan de slag met de rest van het buitengebied en krijgen de andere dorpen keuzevrijheid.”

Er zit overigens wel een verschil in het aanbod op de netwerken van Delta Fiber Netwerk en Glaspoort. Bij Delta Fiber Netwerk hebben bewoners de keuze uit 5 providers, bij Glaspoort kan er gekozen worden uit het aanbod van 20 providers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.