Nieuws

Deel van Berkelland krijgt alvast glasvezel

Een deel van de Achterhoekse gemeente Berkelland krijgt definitief glasvezel. Volgende maand begint de aanleg in Beltrum en in maart start Reggefiber de aanleg in Neede.

De kwalificatie voor glasvezel is alleen niet zo gemakkelijk gegaan. Aanvankelijk konden inwoners van Neede en Eibergen zich tot 18 december opgeven. Die deadline werd niet gehaald, waarna de einddatum werd verschoven naar 22 januari. Inmiddels meldt Reggefiber dat er in Neede voldoende aanmeldingen zijn, zo meldt TC Tubantia.

In Neede heeft inmiddels 33 procent van de huishoudens zich aangemeld voor een van de glasvezelabonnement op het netwerk. Daarmee is de minimumeis van Reggefiber van 30 procent gehaald waardoor de plannen voor de aanleg daar ingevuld kunnen worden.

Vraagbundeling
Het netwerkbedrijf verwacht dat Eibergen op 22 januari ook voldoende aanmeldingen zal hebben. De aanleg van het netwerk duurt naar schatting ongeveer vier maanden.

Om in de rest van Berkelland de interesse te peilen, start in Geesteren en Borculo volgende maand een vraagbundeling. Daat gaat het om ongeveer 3500 huishoudens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.