Nieuws

Deel van Eindhoven krijgt glasvezel

Eindhoven

Drie stadsdelen in Eindhoven krijgen een glasvezelnetwerk waarop T-Mobile haar diensten gaat aanbieden. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Het netwerk moet komen in de stadsdelen Centrum, Strijp en Gestel (samen ongeveer een kwart van de stad Eindhoven) en zal ruim 29.000 huishoudens en 1100 mkb’ers kunnen aansluiten. Voor de aanleg van het netwerk wordt meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd door Primevest Capital Partners.

Vanaf het begin zal T-Mobile diensten op het glasvezelnet aanbieden. Maar het netwerk zal ook voor andere providers openstaan, aldus de aankondiging.

Het netwerk wordt aangelegd door VolkerWessels Telecom. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de eerder in Segbroek (Den Haag) geïntroduceerde innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk kabels worden aangelegd, met daardoor minder overlast voor de omgeving. De eerste schop gaat waarschijnlijk in september de grond in.

Als de drie stadsdelen zijn aangesloten, heeft 99,7% van Eindhoven de beschikking over glasvezel, aldus de gemeente. “Daarmee zal Eindhoven de eerste grote stad zijn in Nederland die overal glasvezel heeft.” Al aast Almere ook op de titel van de stad die als eerste 100% glasvezeldekking heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.