Nieuws

Deel van Friesland maakt kans op glasvezel

De inwoners van het buitengebied en de kernen van de Friese gebieden Zuid- en Noordwest Friesland, oftewel Súd- en Noardwest Fryslân, krijgen mogelijk nog dit jaar een glasvezelaansluiting.

De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) en Glasvezel sloegen eind april de handen ineen voor de aanleg van glasvezel in De Fryske Marren. En vorige week ging de inschrijving voor glasvezel van start.

Inwoners en bedrijven kunnen meedoen door een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de vijf providers: Caiway, Cbizz, Delta, Helden van Nu en Online. De aanleg van het netwerk gaat alleen door als 35% van de bewoners binnen de bebouwde kom en 50% van de bewoners buiten de bebouwde kom vóór 1 juli 2019 een abonnement afsluit.

Om bewoners te informeren over de planning, aanleg, de voorwaarden en de kosten worden er samen met Glasvezel buitenaf informatieavonden georganiseerd. De eerste informatieavonden vinden plaats in de week van 3 juni. De locaties van de informatieavonden zijn te vinden op de website www.glasvezelvoornoardwestfryslan.nl en www.glasvezelvoorsudwestfryslan.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.