Nieuws

Deel van Gooise Meren krijgt pas in 2024 glasvezel

Een deel van de gemeente Gooise Meren krijgt vanaf 2024 glasvezel van KPN. Eerder is waarschijnlijk niet mogelijk, antwoordt het college van B&W op vragen uit de gemeenteraad.

In een deel van Naarden, Muiden en heel Muiderberg ligt geen glasvezel. Van de woonkernen van Gooise Meren is alleen Bussum wel aangesloten op glasvezel.

Op dit moment worden in een deel van Muiderberg en Muiden werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van een aquathermie-installatie. Volgens raadslid Erik Pieter Vlaanderen van het Goois Democratisch Platform is dat een goed moment om direct ook glasvezelnetwerken aan te leggen, omdat de straat toch al open ligt.

Volgens B&W is die koppeling nu niet mogelijk. De gemeente zegt wel inspanningen te verrichten om glasvezel aangelegd te krijgen. “Het liefst zouden wij als gemeente volgend jaar beginnen, echter heeft NEM (dochterorganisatie van KPN) daar geen capaciteit voor”, aldus de verantwoordelijke wethouder. “De geplande start van de aanleg van glasvezel is 2024 in Naarden, daarna volgen de kernen Muiden en Muiderberg.”

Toch is het nog niet zeker dat KPN ook de partij wordt die in Gooise Meren glasvezel zal aanleggen. “Als gemeente staan we open voor andere aanbieders, mits deze betere voorwaarden hebben. Als er aanbieders zijn die betere voorwaarden aanbieden of eerder met dezelfde voorwaarden kunnen starten met de aanleg, zullen we als gemeente in gesprek gaan met betreffende aanbieder.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.