Nieuws

Deel Zeeuws buitengebied krijgt snel internet door de lucht

Inwoners en bedrijven in de Zeeuwse buitengebieden van de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Reimerswaal, Terneuzen, Veere en Vlissingen krijgen snel(ler) internet. Om geen glasvezel naar alle adressen in het Zeeuwse buitengebied te hoeven aanleggen, is er gekozen voor breedband via antennes van Greenet.

Dat is het resultaat van een intensieve samenwerkingscampagne van telecombedrijf Delta en de lokale werkgroepen ‘breedbandinternet’. Daarmee krijgen de inwoners, ondernemers én toeristen in de Zeeuwse buitengebieden internetsnelheden tot 50 Mbit/s (download) en 15 Mbit/s upload. Nu liggen die snelheden nog vaak ruim onder de 10 Mbit/s.

Volgens Delta is er inmiddels gestart met de installatie van de zes zendmasten. Vanaf mei worden de eerste klanten aangesloten op het vast-draadloos netwerk.

Tegenvallende aanmeldingen

Met die zes zendmasten biedt Delta ruim 98% vaan het buitengebied een snelle internetoplossing. Hoewel het aantal aanmeldingen bij Oost-Souburg tegenviel, krijgen ook zij sneller internet. Een opstelpunt realiseren bij Oost-Souburg is vanwege de achterblijvende aanmeldingen en het aantal adressen in de regio dan wel te duur, maar omdat ze in een overlappend gebied van de zender in Serooskerke wonen, krijgen ook zij sneller internet, aldus Delta.

Delta verzorgt de glasvezelverbindingen naar de zendmasten en is eigenaar van het netwerk. Greenet realiseert het vast-draadloos netwerk voor Delta.

Alle klanten die wonen in de buitengebieden zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd. Overigens kunnen bewoners in alle zes de regio’s zich nog steeds aanmelden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.