Nieuws

Definitief geen glasvezel in buitengebieden Flevoland

De behoefte aan snel internet is in grote delen van het buitengebied in Flevoland blijkbaar niet zo groot. Het is FiberFlevo niet gelukt om voldoende inschrijvingen te verzamelen.

Op 29 oktober was de sluitingsdatum voor de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. In totaal heeft slechts 10% van de inwoners van de twee gebieden zich aangemeld voor glasvezel. De benodigde 50% werd hiermee niet behaald, concludeert FiberFlevo.

FiberFlevo betreurt dit lage percentage, zo laat het bedrijf weten. Daarnaast ziet FiberFlevo geen kans om op dit moment de ondergrens wél te behalen. De aanleg van glasvezel in het buitengebied van oostelijk en zuid-Flevoland gaat daarom niet door.

Als 50% van de inwoners en bedrijven zou meedoen, kon er met de mogelijke subsidie vanuit provincie Flevoland in heel Flevoland glasvezel internet aangelegd worden. Zonder subsidiemogelijkheden was FiberFlevo voornemens om een groot gedeelte van Oostelijk Flevoland te verglazen. ”Met het resultaat van 10% is er voor beide scenario’s geen haalbare case en een gemiste kans volgens de directie van FiberFlevo.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.