Nieuws

Delta Fiber blijft bij aanleg tweede glasvezelnetwerk in Uitgeest en Castricum

Delta Fiber Netwerk ziet geen probleem in het feit dat twee netbeheerders glasvezel willen aanleggen in Uitgeest, Castricum en Bakkum.

Eerder deze maand verraste Delta Fiber Netwerk bewoners van onder meer de gemeente Uitgeest met de aankondiging dat zij ook glasvezel willen aanleggen, terwijl de gemeente met E-Fiber een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend. Volgens de gemeente en een aantal bewoners was de aankondiging van Delta Fiber Netwerk een brutale manier om zichzelf te promoten.

Delta Fiber Netwerk denkt daar anders over. De glasvezelmarkt in Nederland is namelijk een vrije markt, reageert een woordvoerster tegenover Glasvezelgids. De gemeente is volgens de Telecommunicatiewet verplicht om bedrijven die glasvezel willen aanleggen en aan de geldende voorwaarden en condities voldoen, toe te laten.

“Daarom heeft Delta Fiber Netwerk instemming aangevraagd om een glasvezelnetwerk aan te leggen en die aanvraag is in behandeling. We gaan ervan uit dat binnen de wettelijk gestelde termijn deze worden verleend en dat we binnenkort van start kunnen gaan met de aanleg van glasvezel in de gemeenten Uitgeest en Castricum.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.