Nieuws

Delta Fiber Netwerk neemt DFMopGlas over

Delta Fiber Netwerk heeft opnieuw een glasvezelorganisatie overgenomen. Delta Fiber Netwerk neemt de joint venture De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) over. Eerder nam Delta Fiber Netwerk al een aandeel in het netwerk van Glasvezel De Wolden.

In goed overleg heeft de coƶperatie De Fryske Mienskip op Glas besloten haar eigendom in het gezamenlijke bedrijf DFMopGlas b.v., over te dragen aan Delta Fiber Netwerk, zo laat de organisatie weten. Het telecombedrijf wordt daarmee de enige eigenaar van de glasvezelnetwerken die DFMopGlas in de provincie aanlegt.

De combinatie DFMopGlas/Glasvezel buitenaf concurreerde onder meer met Kabelnoord en KPNNetwerkNL met de aanleg van glasvezel in Friesland.

DFMopGlas blijft als burgerinitiatief betrokken bij de organisatie om de regio zo efficiƫnt en zo snel als maar mogelijk aan te sluiten op het netwerk van Delta Fiber Netwerk.

De overname heeft voor sommige bewoners in de provincie wel een voordeeltje. De inwoners van de dorpen in de gemeenten De Fryske Marren, Sudwest Fryslan en Ooststellingwerf krijgen een aansluiting op het glasvezelnetwerk zonder dat daar een eigen bijdrage van 250 euro voor betaald hoeft te worden. Deze regeling geldt uiteraard ook voor de inwoners die al een abonnement hebben afgesloten.

Vanaf begin januari 2021 wordt de vraagbundeling in de gemeenten Sudwest Fryslan en Ooststellingwerf weer opgepakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.