Nieuws

Delta Fiber Netwerk neemt Rekam-netwerk regio Gouda over

Delta Fiber Netwerk neemt de glasvezel- en coax-verbindingen over die Rekam in de regio Midden-Holland heeft. Dat is maandag bekendgemaakt.

Delta Fiber neemt zowel het netwerk, de aansluitingen, het onderhoud en de medewerkers van Rekam volledig over. Met de overname wil Delta Fiber de aanleg van glasvezel in die regio versnellen, aldus een persbericht. De overname heeft gevolgen voor meer dan 50.000 aansluitingen, hoewel er voor klanten die diensten over het netwerk van Rekam afnemen, niets gaat veranderen. Alle lopende contracten met andere providers op het netwerk blijven van kracht.

“Dit is goed nieuws voor Gouda en omstreken. Telecomdiensten zijn juist nu relevanter dan ooit. Met Delta Fiber wordt de aanleg van glasvezel in de regio in een stroomversnelling gebracht”, zegt directeur Cas Disse van Rekam. “Onze ambitie is altijd geweest om Gouda en omstreken toegang te bieden tot snel internet. Ik ben blij dat de versnelde aanleg van glasvezel nu gerealiseerd kan worden zodat inwoners van regio Midden-Holland sneller toegang krijgen tot hoogwaardige connectiviteit.”

Rekam was eerder via een joint venture met GlasDraad gestart met de aanleg van glasvezel in Krimpenerwaard. Deze activiteiten worden door ‘Rekam GlasDraad’ gecontinueerd en zijn geen onderdeel van deze overname.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.