Nieuws

Deurne tekent overeenkomst voor glasvezel

De Brabantse gemeente Deurne krijgt mogelijk glasvezel in de bebouwde kom en in het buitengebied. De gemeente heeft daarvoor een overeenkomst getekend met glasvezelbedrijf E-fiber. De komst van glasvezel hangt af van de belangstelling.

Eind september zal E-Fiber een wervingscampagne op poten zetten om zoveel mogelijk huishoudens te laten overstappen op glasvezel. Als blijkt dat er genoeg interesse is en als minimaal 39% van de huishoudens zich aanmeldt, zal E-Fiber in 2019 beginnen met de aanleg van het netwerk, meldt de gemeente.

De Deurnese burgemeester Hilko Mak is blij met deze eerste stap richting een toekomstbestendig netwerk. “In dit digitale tijdperk is het belangrijk dat iedereen een goede toegang heeft tot het internet. Ik ben blij dat onze inwoners, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied, nu de kans krijgen om kosteloos aangesloten te worden op een glasvezelnetwerk.”

Als de aanleg in 2019 kan beginnen, zullen de bewoners van Deurne die zich hebben ingeschreven in 2020 een werkende glasvezelaansluiting hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.