Nieuws

Discussie over ‘superwitte adressen’ bij Leeuwarden duurt voort

Krijgen de 249 ‘superwitte adressen’ in het buitengebied van Leeuwarden wel of geen glasvezel? Daar moet voor het einde van dit jaar antwoord op komen.

Het gaat om 249 percelen in de gemeente Waadhoeke die te duur zijn om op glasvezel te aan te sluiten. Daarvan hadden 71 adressen zich aangemeld voor glasvezel van Kabelnoord. Maar Kabelnoord liet eerder al weten dat het te duur werd om deze adressen aan te sluiten.

Volgens de Leeuwarder Courant krijgt de gemeente veel vragen over de aanleg van glasvezel in het gebied. Er zijn namelijk ook mensen die zich hadden aangemeld bij Delta Fiber Netwerk, dat ten zuiden van de A31 glasvezel gaat aanleggen. Een aantal van hen zou willen overstappen van Delta Fiber Netwerk naar Kabelnoord, maar het is onduidelijk of dat contractueel gezien kan.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft wethouder Caroline de Pee: “De rol van de gemeente blijft lastig in dit dossier omdat we te maken hebben met meerdere partijen. Wat wij doen is onze bewoners zoveel mogelijk objectief informeren en adviseren en desgewenst in contact brengen met de vertegenwoordigers van de partijen.”

Volgens de wethouder weten de bewoners om wie het gaat eind dit jaar waar ze aan toe zijn. Ook denkt ze dat de adressen die zich hebben aangemeld ook daadwerkelijk aangesloten kunnen worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.