Nieuws

Drunen lijkt voor glasvezel van KPN te kiezen

Het is Delta Fiber Netwerk zo goed als zeker niet gelukt om in het Brabantse Drunen voldoende aanmeldingen voor glasvezel te verzamelen. Mogelijk wachten de bewoners op de glasvezelaansluiting die KPN gaat aanleggen.

De glasvezelcampagne van Delta Fiber Netwerk in Drunen is met pijn en moeite verlopen. In december 2020 werd de inschrijving verlengd tot 3 maart van dit jaar omdat er nog niet voldoende inschrijvingen waren binnengekomen.

Vervolgens meldde Delta Fiber Netwerk half maart dat de inschrijving opnieuw verlengd werd tot eind maart. Inmiddels is het twee maanden later en hebben bewoners van Delta Fiber Netwerk niets meer gehoord over de komst van glasvezel.

Voor de aanleg van glasvezel stelde het glasvezelbedrijf als voorwaarde dat minimaal 25% van de bewoners zich zou aanmelden. Maar die doelstelling lijkt nu, enkele maanden later, niet gehaald te zijn.

Concurrentie

Mogelijk is de tussenkomst van KPN een verklaring voor de geringe belangstelling voor glasvezel van Delta Fiber Netwerk. De gemeente Heusden, waar Drunen onder valt, heeft op 20 april een samenwerkingsovereenkomst met KPN getekend, zo blijkt uit stukken van de gemeente.

KPN legt glasvezel aan zonder vooraf een vraagbundeling te doen. Gestart wordt in Drunen-Elshout. Vervolgens worden Vlijmen-Nieuwkuijk en Haarsteeg aangelegd, daarna volgen Oudheusden en Vesting-Heusden (Herpt wordt binnenkort door MiddenBrabantGlas van glasvezel voorzien). In een periode van 1,5 tot 2 jaar hoopt KPN zo de gehele gemeente van glasvezel te voorzien.

 1. Hendrik van Dijk

  Even feiten op een rij:

  KPN tekent met gemeente op 20 april 2021
  Delta Fiber voert campagne, oorspronkelijk tot eind 2020, verlengd tot begin maart 2021, half maart 2021, eind maart 2021.

  Op het moment van de campagne van Delta was nog niet bekend dat KPN in 2021 wilde starten met aanleg. Bewoners anticiperen op KPN? Dat zou dan wel een gok geweest zijn. Nee, wat er eigenlijk is, is dat Delta er niet in geslaagd is voldoende aanmeldingen te krijgen, en nu de bewoners aan het lijntje houdt. Formeel zijn degenen die wel interesse in glasvezel hadden (dus Delta als enige mogelijkheid hadden) een contract aangegaan met Delta – in geval van levering. Als Delta nu gaat roepen niet te gaan graven, dan vervallen die contracten. Zolang Delta dat niet gaat roepen, houden ze de bewoners in gijzeling om niet in zee te gaan met KPN (als die gaat werven). Degene die dus echt op glasvezel staan te wachten in de gemeente worden in een politiek steekspel tussen Delta en KPN gebruikt. Te idioot voor woorden.

  • Weterings

   Helemaal mee eens Hendrik. Ik zit met smart te wachten totdat er iets bekend wordt over KPN Glasvezel….zodat ik op kan gaan zeggen bij Delta / Caiway.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.