Nieuws

Drunen lijkt voor glasvezel van KPN te kiezen

Het is Delta Fiber Netwerk zo goed als zeker niet gelukt om in het Brabantse Drunen voldoende aanmeldingen voor glasvezel te verzamelen. Mogelijk wachten de bewoners op de glasvezelaansluiting die KPN gaat aanleggen.

De glasvezelcampagne van Delta Fiber Netwerk in Drunen is met pijn en moeite verlopen. In december 2020 werd de inschrijving verlengd tot 3 maart van dit jaar omdat er nog niet voldoende inschrijvingen waren binnengekomen.

Vervolgens meldde Delta Fiber Netwerk half maart dat de inschrijving opnieuw verlengd werd tot eind maart. Inmiddels is het twee maanden later en hebben bewoners van Delta Fiber Netwerk niets meer gehoord over de komst van glasvezel.

Voor de aanleg van glasvezel stelde het glasvezelbedrijf als voorwaarde dat minimaal 25% van de bewoners zich zou aanmelden. Maar die doelstelling lijkt nu, enkele maanden later, niet gehaald te zijn.

Concurrentie

Mogelijk is de tussenkomst van KPN een verklaring voor de geringe belangstelling voor glasvezel van Delta Fiber Netwerk. De gemeente Heusden, waar Drunen onder valt, heeft op 20 april een samenwerkingsovereenkomst met KPN getekend, zo blijkt uit stukken van de gemeente.

KPN legt glasvezel aan zonder vooraf een vraagbundeling te doen. Gestart wordt in Drunen-Elshout. Vervolgens worden Vlijmen-Nieuwkuijk en Haarsteeg aangelegd, daarna volgen Oudheusden en Vesting-Heusden (Herpt wordt binnenkort door MiddenBrabantGlas van glasvezel voorzien). In een periode van 1,5 tot 2 jaar hoopt KPN zo de gehele gemeente van glasvezel te voorzien.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.